Det siger kursisterne

Skrevet af nuværende og tidligere soloelever og kursister


“Hos dig oplevede jeg igen den glæde, at være i nuet og i musikken, at arbejde med stemmen, overskride grænser for egen formåen og nyde godt at din store dygtighed som musikpædagog og sanger.
Mit nodekendskab er behersket, men du har altid formået at gøre tingene forståeligt på anden vis.
Du evner at håndtere holdmedlemmernes forskellige forudsætninger, tilgange til musik og ikke mindst deres ‘personlige egenart’. Man glemmer tid og sted, at man har ondt et eller andet sted, eller at livet måske ikke lige er på skinner. Der er humor i din undervisning, men også stor seriøsitet.
Du er åben for vores forskellige idéer, uden på nogen måde at lægge noget fra dig.
Din tilgang til undervisningen er domineret af din store ansvarsfølelse og ønsket om at give os både faglig formåen og gode oplevelser. Jeg forsømmer meget nødig en undervisningsdag og føler mig løftet, når jeg går derfra”.

Tove

 

“Mange tak for det forgangne år. Du har virkelig været en stor hjælp og jeg føler mig, hovedsaglig pga dig, din viden og pædagogiske evner,  godt klædt på til min sangeksamen”.

Sara

 

“I forbindelse med et sangkursus mødte jeg Charlotte, en sanglærer som kunne få mig til at blive tryg ved min egen stemme. Charlotte bragte de bedste toner frem i mig.
Hun kunne på en inspirerende og meget pædagogisk måde lærer mig at stole på min stemme og tro på, at jeg kunne synge rent.
Jeg gik fra at græde i frygten for at synge foran andre, til at kunne synge foran familien, hvilket for mig har været meget grænseoverskridende.” 

Mette Maria

 

“Jeg har altid været meget glad for at synge, både alene og i forsamlinger. Jeg har også sunget i kor før i tiden.
For en halv snes år siden meldte jeg mig til sangundervisning for første gang og var så heldig at få Charlotte som lærer. Det var en helt ny oplevelse. Aldrig før har jeg oplevet faktisk at blive undervist i, hvordan man egentlig synger.
Charlotte formår at bringe det bedste ud af enhver stemme.
Nu, mange år senere, er det stadig skønt at synge hos Charlotte. Hver uge føler jeg, at jeg lærer noget nyt, samtidig med, at vi har det sjovt. Det er ikke altid, at vi synger den musik, jeg bedst kan lide, men på den anden side kommer jeg til at prøve mange ting, jeg aldrig ville have fundet frem til selv.”

Jytte

 

“Jeg har med stor glæde og godt udbytte deltaget i undervisning hos Charlotte i 4 sæsoner.
Jeg har har lært en række grundpiller inderfor sang, som jeg har kunnet anvende som korist.
Det jeg specielt vil fremhæve ved Charlotte’s undervisning er:
– Grundig, kommer godt ud i krogene. Har øre for den enkelte elev selv om man deltager i en gruppe.– Alsidig med hensyn til elevernes formåen og interesser.
– Hver enkelt i gruppen, skal yde solopræstation, som så bliver vurderet samt efterfulgt af råd og vejledning.
– Tilpasser undervisningen til elevernes niveau, men konstant med nye udfordringer for at komme videre.”

Steen

 

“Som tidligere sangelev hos Charlotte Glavind mindes jeg at Charlotte arbejder med gode teknikker og øvelser, hvor vi fokuserede på bel canto teknikken. Charlotte er meget omgængelig og et meget godt bekendtskab. Undervisningen var afslappet og produktiv og jeg havde stor glæde deraf.
Jeg kan til enhver tid anbefale Charlotte som sangunderviser og jeg vil også anbefale folk at fokusere på den klassiske bel canto metode.”

Hans

 

I 2006/2007 deltog jeg i sangundervisning på hold med Charlotte Glavind som underviser. Mit udgangspunkt var at jeg gerne ville lære at synge, at få bedre kontrol over vejrtrækning og i det hele taget få lidt teknikker til at synge mere afslappet og naturligt. Vi var et hold på 6 hvoraf vi var 4, der deltog i flere perioder.
Som nybegynder er det grænseoverskridende at stille sig op og synge foran andre, og derfor var de fleste af os både generte og nervøse for at synge foran de andre.

Charlotte var som underviser meget professionel og tog ansvar for at føre os sikkert gennem øvelser og stille og roligt rykke vores grænser. Charlotte havde en rigtig god fornemmelse for hvor langt vi kunne presses og man gik altid hjem i godt humør og med en sikker tro på at man havde mere potentiale.
Hun havde gennem kurset en humor og afslappet omgangstone, som gjorde at man følte sig tryg. Hendes professionelle tilgang til øvelser og indstudering var tydelig, og på intet tidspunkt følte vi som de ”glade amatører” vi var, at Charlotte ikke alligevel nød at arbejde med os – trods det faktum at hun gennem sin uddannelse utvivlsomt har været budt på mere skønsang end vi bød hende.

I dag synger jeg på 6. år i et 4 stemmigt herrekor, og elsker stadigt at synge. Uden Charlottes kyndige vejledning, tror jeg ikke jeg havde turdet give mig i kast med dette.

Jeg kan kun give Charlotte mine varmeste anbefalinger uanset på hvilket niveau man befinder sig.

 

Jesper